Det här med allt drickbart som ska serveras på ett bröllop, eller vilken fest som helst för den delen, är inte helt enkelt. Vad ska man välja för viner, öl, drinkar? Hur mycket ska man beräkna per person? Hur mycket kommer det att gå åt totalt då? Och hur mycket får man över i slutändan....?
Här i Västervik har vi ett äkta vinproffs: Camilla Settlin. Hon är Aftonbladets vinexpert (ni ser henne bl.a. i söndagsbilagan). Dessutom driver hon restaurangerna Saltmagasinet (finns med i White Guide), Gusto World Food Restaurant och nyöppnade Skärgårdsvillan (på Lysingsbadet) tillsammans med sin man Jonas och ett annat par. Inte nog med det, de har ett eget bageri som heter.... "Bageriet" och lilla mysiga Ost & Deli (favoritbutik!) på Storgatan här i Västervik. Nog om det.... :-)
Camilla har gett oss tips kring drycken till bröllopet. Det röda hade vi redan hunnit köpa så om det inte är bra är det helt och hållet vårt fel. Hrm. Eftersom vi i fredags hade en egen liten provning här hemma av de tre mousserande viner som hon rekommenderade tänkte vi dela med oss av tipset. Det kanske är fler som ska ha fest?
- Alsina & Sardá Seco (nr 7703), Cava. Spanien. 65kr
- Carrington Vintage Brut (nr 7748). Australien. 69kr
- Rotari Brut Riserva (nr 7567). Italien. 99kr
Jag som tycker att typ det bästa man kan göra är att glassa med ett glas skumpa (för mig är allt mousserande vin "skumpa", det blir mycket lyxigare om man tänker så :-) ) tycker att alla tre är mycket goda. Även Jens som har svårt för mousserande tyckte att det var drickbart. (= Högt betyg!)
Vilket vi valde? Nä ser ni, det avslöjar vi inte än!
Stina
torsdag 3 september 2009
Skumpaprovning
Upplagd av Jens & Stina: kl. 20:36
Etiketter: bröllop, mat och dryck
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar